Articles macOS

Complete Guide to Fix VirtualBox Errors While Installing macOS Mojave

Fix VirtualBox Errors While Installing macOS Mojave-min
Fix VirtualBox Errors While Installing macOS Mojave

While installing macOS Mojave on Virtualbox on Windows 10, users are facing different types of error. But one of the most common error while Installing macOS Mojave on VirtualBox is mouse and keyboard. Once the Apple logo goes away, the mouse and keyword board won’t work. There are also some other questions which I combined here, so everyone gets their answers.

Please make sure, this post will be updated as soon as we found answers to other questions too.

Fix VirtualBox Errors While Installing macOS Mojave

Q 1. Mouse and Keyword are not working while Installing macOS Mojave on VirtualBox

Answer: To Fix this error you need to Install the Oracle VM VirtualBox Extension Packafter installation Open macOS Virtual machine settings, select tab “USB”, then enable USB 3.0.

Q 2.  I’m getting a black screen EXC_Resourse-> exceeded mem limit: InactiveSoft 50MB (non-fatal) It fails after this and this restarts and the same thing happens what should I do?

Answer: To fix this error close VirtualBox properly before running the commands.

Q 3: When I try to add the code VBoxManage.exe modifyvm “macOS 10.14 Mojave” –chipuidset I’m getting an error Could not find a registered machine named ‘macOS 10.14 Mojave’

Answer: To fix this error, insert the same virtual machine name while creating the VM in the codes.

Q 4: I want to create bootable USB For mac in Windows with VirtualBox. But I m stuck, I can’t copy the macOS Mojave. dmg to Virtual Box, drag and Drop is not working too. I also tried the sharing files, but again it didn’t answer. So, please do you know how to enable copy and paste or drag and drop?

Answer: Copy your data to USB flash and mount this USB to VirtualBox.

Q 5: Stuck at Gray Screen while Installing macOS Mojave

Answer: Open the created virtual machine in VirtualBox, change Guest Version to Other 64bit, select tab “Storage” and enable “Use Host I/O Cache”.

I recently noticed some of the users don’t know to change the Guest Version, so follow the below steps:

  • Open settings of the created Virtual Machine.
  • On the General Tab, Find Version and change the Guest Version From 64 Bit to other 64 Bit Version.
  • And Host I/O Cache is located in the storage tab, just enable it from their.

Q 6: I am getting the error while I try to start: Failed to open a session for the virtual machine macOS 10.14 Mojave.

VT-x is disabled in the BIOS for all CPU modes (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED).

Result Code: E_FAIL (0x80004005)
Component: ConsoleWrap
Interface: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}

Answer: Enable Intel VT-x in BIOS help you fix this problem.

Q 7: Hi, I’m stuck in a grey screen with a mouse, I was waiting like 30 minutes until something happened, but, nothing. I only can move the mouse and that.

Answer: Change your Guest Version to Other 64bit, select tab Storage and enable “Use Host I/O Cache”.

Q 8: I have no sound in system preferences it normally shows internal speakers but there is no input-output device. I am using host driver as Windows DirectSound and controller as IntelHDAudio plz help.

Answer: To fix this error, you have to install the  Voodoohda kext, However, I have explained this part on the Post How to Install macOS Mojave on Hackintosh with detailed.

Q 9: It does not work for me when I start the VM it just says, for example, Start ProssesOptions and right after that it says End ProssesOptions and so on with a few different Things until it stops at End RandomSeed.

Answer: The Error was because of the MacOS Mojave Virtual Image, we have updated the download link and Now it works Normally. Just click here and download the updated version of macOS Mojave Virtual Image.

Related posts

The 8 Best Ubisoft Games of All Time

Benjamin Mahdi

10 Best Conference Call Services for Small & Big Business

Bismo

10 Best Websites to Check Keyword Rank & Value

Bismo

24 comments

Rin February 27, 2020 at 5:03 am

Whenever i try to click on the USB settings, the mouse pointer disappears from the Guest machine. I have already added the extension pack, it doesn’t seem to work.

Reply
Audie November 24, 2019 at 5:58 am

I get this error, using same name as created VM. Help.

C:\Program Files\Oracle\VirtualBox>VBoxManage.exe modifyvm “macOS 10.15” –cpuidset 00000001 000106e5 00100800 0098e3fd bfebfbff
VBoxManage.exe: error: Could not find a registered machine named ‘macOS 10.15’
VBoxManage.exe: error: Details: code VBOX_E_OBJECT_NOT_FOUND (0x80bb0001), component VirtualBoxWrap, interface IVirtualBox, callee IUnknown
VBoxManage.exe: error: Context: “FindMachine(Bstr(a->argv[0]).raw(), machine.asOutParam())” at line 524 of file VBoxManageModifyVM.cpp

Reply
Xander Winehouse November 22, 2019 at 7:54 pm

If you get boot failed, press any key upon startup to go into the bios and select boot manager and boot from file and go through the options until you find

Also, I found changing to macOS 10.8 helped 😉

Reply
Jaromír Jurkovič November 3, 2019 at 8:11 am

Hello guys, could you help me with this as well? I have everything running nice and smooth until there is “less than a minute left” and then it goes down with a “boot failed”. Anyone could have an idea why is this occuring?

Reply
Xander Winehouse November 22, 2019 at 7:56 pm

If you get boot failed, press any key upon startup to go into the bios and select boot manager and boot from file and go through the options until you find boot.efi

Also, I found changing to macOS 10.8 helped

Reply
Andy September 15, 2019 at 2:24 am

I changed to Other 64 bits and I get a message in black screen telling me “This version of Mac OS X is not supported on this platform! Reason: Iloveapple

Reply
Zakir April 14, 2020 at 12:36 pm

I am also getting this error. Any solution?

Reply
muhamet July 5, 2019 at 4:59 am

| Q 2. I’m getting a black screen EXC_Resourse-> exceeded mem limit: InactiveSoft 50MB (non-fatal) It fails after this and this restarts and the same thing happens what should I do?

Answer: To fix this error close VirtualBox properly before running the commands. |

What do you mean with closing it properly?

Reply
Ghulam Abbas July 5, 2019 at 7:08 am

Hi, I mean go to the file menu> exit.

Reply
Harikrishna V May 13, 2019 at 1:00 pm

UEFI Interactive shell v2.1
EDK II
UEFI v2.40 (EDK II, 0x00010000)
Mapping Table
FS0:
BLK0:
BLK3:
BLK2:

Press ESC in 5 seconds to skip startup.nsh or any other key to continue.

Shell> _

This is what I get when I start the VM. Please Help.

Reply
Daniel Bezerra dos Santos December 14, 2018 at 7:27 am

Hi, this guide: https://www.intoguide.com/how-to-fix-sound-issues-on-macos-mojave/ did not work. The problem persists.

Reply
Daniel December 13, 2018 at 5:56 am

Audio does not work in VirtualBox. Please help me. I followed the tutorial from (How to Install macOS Mojave on Hackintosh), but no success.

ps.: May I use a Apple ID in this virtual machine? I have a ID because I had a Ipod.

Reply
Bismo December 13, 2018 at 12:29 pm

You can try this solution in order to get the audio work:
https://www.intoguide.com/how-to-fix-sound-issues-on-macos-mojave/

Reply
Harsh Pahuja October 13, 2018 at 1:23 am

How? Here’s no attach button.

Reply
Ghulam Abbas October 13, 2018 at 1:00 pm

Upload it on Google Drive and send me the link.

Reply
dipuna tamang October 11, 2018 at 3:50 pm

After the installation of macOS Mojave in my iMAC, I could not open the virtual box. Kindly help me in this.

Reply
Ghulam Abbas October 12, 2018 at 12:32 pm

Please send me a screenshot.

Reply
Harsh Pahuja October 9, 2018 at 10:48 pm

Stuck on

“End OpenVolume
Start ProcessOption
.
.
.
End RandomSeed”

Yes I have downloaded the updated disk file.

Reply
Ghulam Abbas October 10, 2018 at 12:15 pm

Hi Harsh
Please tell me.
Have you applied all the codes correctly? and Have named the changed the name inside the codes?

Reply
Harsh Pahuja October 10, 2018 at 3:08 pm

Yes I have done everything like suggested

Reply
Mick October 30, 2018 at 7:25 pm

Stuck here as well. Followed everything carefully.

I’m using an AMD Ryzen 5 1600

Reply
Ghulam Abbas October 31, 2018 at 3:11 am

Sorry
AMD can’t support mac.

Mehank October 4, 2018 at 2:19 pm

In version It Doesn’t Come Other 64 bit
Do we have to change the type and then Version?

Reply
Ghulam Abbas October 5, 2018 at 7:22 am

Yes, you have to change it, otherwise, it won’t work.

Reply

Leave a Comment